Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1967

3 juni
Alkmaar ‘De Haarlemsche Tooneelclub’ wint de Gulden Vlies-keten in de toneelwedstrijd ‘Noordhollands Amateurtoneel 1966/1967’, georganiseerd onder auspiciën van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen. De zes uitverkochte voorstellingen werden gegeven in 't Gulden Vlies.

6 juni
Wijdenes Burgemeester H. M. Honijk van Venhuizen wordt geinstalleerd als burgemeester van Wijdenes; daags daarna tevens tot burgemeester van Schellinkhout.

7 juni
Twisk Het Dorpshuis, gebouwd achter de lagere school, wordt door de commissaris van de koningin, mr. F. J. Kranenburg, in gebruik gesteld door het openen van de versierde voordeur.

8 juni
Heiloo In de jaarvergadering van de Coöperatieve Centrale Melkinrichting ‘Melco’ neemt de heer P. J. Koster uit Hoogkarspel de plaats in van de aftredende voorzitter de heer N. T. Hopman uit St. Maartensbrug, die vanaf de oprichting op 17 september 1954 deze functie bekleedde.

10 juni
Abbekerk ‘Bewaren en behouden voor morgen’ is het thema van de Culturele Dag 1967, die in het dorpshuis ‘De Nieuwe Haven’ wordt gehouden.

15 juni
Andijk Het echtpaar G. Nijdam-Hilverda viert het 50-jarig huwelijk en het 50-jarig bestaan van de slagerij in het pand Oosterdijk 32, waar zij in 1917 zijn begonnen.

23 juniDe Rijp (Tekening: M. Oortwijn)
Hoogkarspel In verband met het intensief gebruik van het Streker zwembad wordt door een aantal gediplomeerde zwemmers een afdeling opgericht van de Kon. Ned. Bond tot Redding van Drenkelingen; voorkomen is beter dan genezen.

Egmond aan de Hoef Dankzij een initiatief in 1960 van de kunstschilder Bob Denneboom is de Slotkapel gerestaureerd en weer in gebruik genomen door de hervormde gemeente. De restauratie heeft ƒ 250.000.- gekost.

25 juni
† A. Nobel te Oosthuizen, 68 jaar; oud-wethouder der gemeente en bestuurslid van sociale en culturele verenigingen.

De Rijp De bemoeiingen van de ‘Stichting Redt de Rijp’ hebben tot resultaat gehad dat de Kralingerbrug toch van hout wordt gemaakt. Het rijk verleent een subsidie van ƒ 25.000,-.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

160. De handel op de veemarkt was levendig; de skossen waren druk in de weer (de daghandelaars die op dezelfde dag kopen en verkopen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.