Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1967 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1967

2 mei
Hoorn In het Wilhelminapark planten elf leerlingen van de gezamenlijke lagere scholen de Willem-Alexander boom, een plataan ter gelegenheid van de geboorte van de erfprins van Oranje.

4 mei
Medemblik Uit het gehele land nemen 63 drumbands en tamboercorpsen deel aan de marswedstrijden. Het tamboercorps uit Beverwijk wint de gouden Drumcup.

6 mei
Hoogwoud Tijdens de overdracht van het nieuwe brandweergebouw biedt het gemeentebestuur een litho aan van Jeanne Bieruma Oosting voorstellende een rode haan.

20 mei
Avenhorn Burgemeester J. Cornelisse verricht de opening van het nieuwe kassenbedrijf van de fitma A. A. J. van Dijk en P. W. Mantel, waarin uitsluitend azalea's gekweekt zullen worden.

21 mei
Hoorn De voormalige kistenfabriek van de firma Graftdijk aan het kleine Oost wordt met een rede van de heer Joh. M. Ridderikhoff in gebruik genomen als Parkpaviljoen gedurende de bouwtijd van de nieuwe schouwburg.

26 mei
Alkmaar De heer G. A. Taylor, sportredacteur van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen ontvangt de jaarlijkse prijs van de Dagbladjournalistiek voor zijn schaatsreportage uit Gotenburg op 21 februari 1966.

27 mei
De Stichting ‘Redt de Rijp’ geeft een boekje uit waarin architect C. de Jong aan de hand van tekeningen en foto's pleit voor het behoud van de eigen sfeer van het dorp.

« april | juni »

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.