Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1967

1 april
Obdam J. Dekker viert zijn 65-jarig jubileum als organist van de St. Victorkerk, een functie die hij van zijn grootvader overnam toen hij 12 jaar oud was.

6 april
Heer Hugowaard Voor 't nieuwe raadhuis biedt mevr. M. A. Blauw-Kostelijk namens de acht vrouwenorganisaties een wandkleed aan waarop in duizend werkuren de geschiedenis van het dorp is geborduurd. Het ontwerp is van de heer D. P. Dirkmaat.

7 april
Hoorn De bouw van de nieuwe Parkschouwburg is gegund aan de firma E. Nannings te Hoorn voor ƒ 1.120.000,-.

11 april
Alkmaar De heer D. Slinger, opzichter van de gemeente-reininigsdienst, ontvangt bij zijn 40-jarig jubileum als eerste de gouden medaille van de stad Alkmaar.

13 april
Medemblik Het gerestaureerde kerkorgel in de Bonifaciuskerk, dat gebouwd is door de Medemblikker organist Pieter Backer in 1670, wordt met een orgelbespeling van Willem Talsma en met medewerking van het stadskoor in gebruik genomen.

14 april
Hoorn Op haar 80ste verjaardag ontvangt mej. D. van Vliet de zilveren legpenning van de gemeente Hoorn voor haar werk op het gebied van de geestelijke vorming van de jeugd, alsook voor haar werk in het verzet in de jaren 1940-1945.

15 april
Edam Het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’ brengt op een zonnige streekmiddag met 150 leden een bezoek aan het raadhuis, het gemeentemuseum, het museum Nieuwenkamp, het gemeenlandshuis van de Uitwaterende Sluizen en de Grote Kerk. De middag werd besloten met een broodmaaltijd in hotel Spaander te Volendam.

23 april
In Limmen en bij Breezand trekken de bloemen-mozaïeken, vervaardigd uit duizenden hyacinthen, evenveel kijkers als de bollenvelden elders in het land.

Enkhuizen Door een brand in het bedrijfsgebouw van Gebrs. Sluis aan het Westeinde, wordt het jaarlijkse feest van de vrijwillige brandweer ditmaal snel beëindigd.

27 april
H. K. H. Prinses Beatrix schenkt in het Stads- en Academisch Ziekenhuis te Utrecht het leven aan een zoon die de namen Willem Alexander Claus George Ferdinand krijgt.

28 april
Schellinkhout en Wijdenes. Burgemeester en mevrouw C. Mol nemen niet alleen afscheid van de gemeenteraad en van de burgerij, maar ook van de jeugd door een bezoek te brengen aan de lagere scholen van beide dorpen.

30 april
Schellinkhout Mej. C. Ham ontvangt de ere-medaille in goud verbonden aan de orde van Oranje Nassau voor haar culturele werk in de gemeente en in het bijzonder haar werk voor het Dorpshuis.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.