Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1967

6 maartBobeldijk (Tekening: M. Oortwijn)
Een schaap van de veehouder F. Lakeman te Bobeldijk werpt in vijf jaar zestien lammeren; éénmaal een tweeling, twee maal een drieling en op deze dag voor de tweede keer een vierling.

Bobeldijk Twee boerderijen met rieten dak afgebrand. Door de felle zuidwesten wind sloeg het vuur van de ene boerderij over naar de andere. De boerderij van de heer A. Nobel, in 1860 gebouwd door diens bet-overgrootvader Dirk Nobel, bevatte een paarse tegelschouw.

7 maart
Oudorp De eerste lagere technische school voor de levensmiddelenindustrie werd officiëel geopend met de onthulling van een bronzen plaquette met de beeltenis van dr. L. T. C. Scheij geboren te Borculo; de grondlegger van het zuivelvakonderwijs in Noord-Holland.

9 maart
Nibbixwoud Het verzorgingshuis ‘De Hoge Weide’, met achttien bejaardenwoningen, architect H. J. Hermans, wordt door mevr. M. Kranenburg-Lycklama à Nyeholt geopend. De kosten bedragen twee miljoen gulden.

12 maart
Sijbekarspel Met een kerkdienst onder leiding van ds. S. G. Oosterhoff wordt de gerestaureerde kerk uit het jaar 1547 weer in gebruik genomen. De tekeningen voor deze restauratie waren vele jaren geleden door architect A. A. Kok gemaakt.

15 maart
Ursem Burgemeester H. J. de Nijs opent het bejaardencentrum ‘De Rustenburcht’ dat plaats biedt aan 42 bewoners. Het ontwerp is van de architecten Van Harreveld en Van Waardenburg.Hoogwoud (Tekening: M. Oortwijn)

Bergen De uitbreiding van ‘De Zandhoeve’ en de verbouwingen rondom ‘Het Oude Hof’ worden door de commissaris van de koningin, mr. F. J. Kranenburg, officiëel in gebruik gesteld. De volkshogeschool ‘De Zandhoeve’ werd 8 september 1945 in gebruik genomen.

20 maart
Alkmaar Met de geboorte van Adriana Wilhelmina Zijdewind telt Alkmaar nu vijftig duizend inwoners. De gemeente ontvangt daardoor een hogere bijdrage per inwoner uit het gemeentefonds. Dit meerdere bedrag is ƒ 330.000.-

22 maart
Enkhuizen In het uitbreidingsplan ‘Oude Gouw’ planten de kinderen uit de hoogste klas van de lagere scholen 190 bomen op de jaarlijkse boomplantdag uitgaande van Staatsbosbeheer.

26 maart
Hoogwoud Op eerste Paasdag wordt de gerestaureerde kerk met een dienst die geleid wordt door ds. S. G. Oosterhoff weer in gebruik genomen, na een restauratie die drie en een half jaar duurde en drie honderdduizend gulden kostte.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.