Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1966

2 november
Sijbekarspel Bij zijn afscheid als penningmeester van de K.I. vereniging ‘De Vooruitgang’ ontvangt de heer Jac. Clay een album met de foto's van alle 95 stieren, die het K.I. station hebben bevolkt sinds de oprichting in 1947.

2 november
De heer A. Anker wordt drievoudig geïnstalleerd als burgemeester van de gemeenten Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp en Winkel.

4 november
Wervershoof In het uitbreidingsplan ‘De Kaag’ vernoemt men een straat naar burgemeester M. J. H. Raat, die de gemeente diende van 1923-1957.

8 november
Op de voormarkt van jongvee te Hoorn kopen Friese veefokkers, leden van het Friese Rundvee Stamboek, enkele stierkalveren aan van het Nederlands Rundveestamboek.

12 november
Wognum De rederijkerskamer ‘De Oefenschool’, in 1866 opgericht door de heren P. Bos en J. Winkel Kzn., viert haar 100-jarig bestaan met het toneelstuk: ‘Sloep zonder visser’ van Alexandro Casona.

13 november
Spanbroek Het departement van het Nut van 't Algemeen wordt opgeheven omdat het ledental is teruggelopen tot 40. De Nutsspaarbank gaat over naar de Hoornse Spaarbank.

Grootebroek De zusters van Liefde uit Tilburg vieren het feit dat zij een eeuw geleden een bewaarschool openden. Een jaar eerder waren zij reeds in Hoorn gevestigd.

21 november
Uit de opbrengst van de kinderpostzegel-actie in 1965 ontvangt de vereniging Trein 8.28 een bedrag van ƒ 100.000,- voor de bouw van een nieuwe koloniehuis voor kleuters in Petten.

24 november
Den Helder Op het Julianaplein opent burgemeester mr. G. D. Rehorst het nieuwe Gereformeerde bejaardenhuis ‘Goede Ree’, ontwerp van de architecten J. J. van der Leek en P. Baard.

27 november
Alkmaar Met een oecumenische dienst wordt het 100-jarig bestaan van de Dominicuskerk aan de Laat gevierd, een bouwwerk van architect P. Cuypers.

30 november
Venhuizen Aan de Pastoor Suidgeeststraat wordt het nieuwe gezondheidscentrum in gebruik genomen dat door samenwerking van Groene en het Wit-Gele Kruis tot stand is gekomen. In de bouwkosten werd voor ƒ 7500,- bijgedragen uit de opbrengst van de kinderpostzegels.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.