Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1966

2 oktober
Enkhuizen Het gemeentebestuur heeft de vereniging van Vrienden van het Zuiderzeemuseum toestemming gegeven om de kapel met gasthuis uit Den Oever op Wieringen, die afgebroken wordt, te plaatsen in het buitenmuseum.

5 oktober
Bij het 150-jarig bestaan van de Noordhollandse Brandwaarborg Maatschappij te Oudkarspel, opgericht door Cornelis Eecen, ontvangen 2000 relaties ten geschenke het boek ‘Dit land boven het IJ II’, door J. J. Schilstra en uitgegeven in de Stolphoevereeks van ‘Oud West-Friesland’.

10 oktober
† S. Hiemstra te Hoorn, 73 jaar oud; leraar in de lichamelijke opvoeding aan het Westfries lyceum van 1927 tot 1958 en grondlegger van het Witte Donderdag-tournooi voor middelbare scholen in West-Friesland.

11 oktober
Hoogwoud Onder leiding van de heer C. Urban begint de Hoogwouder dansgroep, die 24 dansers telt, met de repetities in het Dorpshuis.

15 oktober
Venhuizen Barend Roemer neemt afscheid als dirigent van Zang en Vriendschap, de functie die hij sedert 1934 bekleedt, en wordt tot ere-dirigent benoemd. Ten gevolge van een verkeersongeval overlijdt de heer Roemer op 8 december.

17 oktober
Bovenkarspel-Grootebroek In het nieuwe stationsgebouw van de Nederlandse Spoorwegen wordt een wandversiering van geglazuurde ceramiek onthuld, vervaardigd door de Amsterdamse kunstenaar Hans Ittman. Het is een geschenk van de beide gemeentebesturen.

21 oktober
Blokker Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoorgebouw van de Raiffeisenbank ontvangen de beide pastoors en de predikant een feestgave voor hun kerkelijke arbeid uit handen van directeur C. E. M. Schutijser.

24 oktober24 oktober 1966, tekening: Maarten Oortwijn
Venhuizen Het nieuwe gemaal voor de polder De Drieban aan de dijk bij Tersluis, wordt door de commissaris van de koningin, mr. F. J. Kranenburg, na een feestelijke bijeenkomst in café De Rode Leeuw, geopend.

26 oktober
De commissie voor de collectieve propaganda van het Nederlandse Boek bekroont het boek Loeloedji, kleine rode bloem, van Toos Blom te Bergen als het beste jeugdboek van het jaar 1966.

28 oktober
Venhuizen De heer J. N. Fit, lid van de gemeenteraad, schenkt 14.275 tulpebollen in 12 soorten voor de beplanting van de gemeentelijke bloemperken.

29 oktober
Binnenwijzend De rederijkerskamer ‘Door Eendracht, Nut en Genoegen’ viert in café ‘De zeven groene bomen’ haar 100-jarig bestaan met het stuk: Het dorp der huichelaars van A. B. M. Lamboo.

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.