Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1966

1 augustus
Hoogwoud De heer P. Oudejans, vrachtman op Hoorn, doet na 41 jaar zijn bodedienst over aan de vrachtman van de Baarsdorpermeer. Tot 1960 was Oudejans de laatste die nog met paard en wagen reed. Het aantal bodediensten op Hoorn is sedert 1925 teruggelopen van 106 tot 40.

2 augustus
Met wederzijdse dankbaarheid nemen burgemeester en mevrouw Pierhagen afscheid van Twisk en Opperdoes. Het echtpaar vestigt zich in Hoorn.

7 augustus
Ds. B. E. Th. Rutgers wordt in de kerk te Schellinkhout bevestigd tot Ned. Hervormd predikant van Ooster- en Wester-Blokker, Schellinkhout en Wijdenes.

8 augustus
Bij Koninklijk Besluit wordt de heer H. Over de Linden, gememteontvanger van Beets en Oudendijk, benoemd tot burgemeester van De Rijp en Graft.

17 augustus17 augustus 1966, tekening: Maarten Oortwijn
Voor de lappendag aan het eind van de Hoornse kermisweek is voor 28 marktkooplieden geen plaats meer om een kraam op te zetten in de straten van de binnenstad.

18 augustus
Edam Op de kaasmarkt staat het huis waarin de doopsgezinde predikant uit Monnikendam, Jan Nieuwenhuyzen samen met zijn zoon Martinus, op 16 november 1784 de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen stichtte. Het pand is gerestaureerd en wordt door de commissaris van de koningin mr. F. J. Kranenburg heropend en in gebruik genomen als openbare leeszaal en bibliotheek.

20 augustus
De Goorn Voor zijn vertrek naar Zwolle, neemt pater B. v. d. Idsert, in het dorpshuis feestelijk afscheid van het fanfarecorps ‘Kunst naar Kracht’ met zang van het grootkoor.

23 augustus
Hoorn Burgemeester mr. B. R. Canneman neemt in de raadzaal afscheid van zes leden van de gemeenteraad, waaronder wethouder H. Kaldenbach, die dertig jaar raadslid was, waarvan zeventien jaar wethouder.

25 augustus
Grosthuizen Op de boerderij ‘Mijn Genoegen’ tonen acht dames aan het bestuur van het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’ de costuums die zij naar oude modellen hebben gemaakt onder leiding van mevrouw N. Nooy-Nes te Midwoud.

26 augustus
In het stadhuis van Alkmaar ontvangt de burgemeester mr. H. J. Wytema het eerste exemplaar van de 33e bundel ‘West-Frieslands Oud en Nieuw’ waarin talrijke bijdragen aan Alkmaar zijn gewijd, benevens een afbeelding van de merklap die voor het historisch genootschap is ontworpen.

29 augustus
Hoogkarspel In de vergadering van het polderbestuur Het Grootslag ontvangt de heer J. van Kampen, die 45 jaar bestuurslid is geweest, als geschenk het geschilderde wapen van de polder.

31 augustus
Op de provinciale fokvee dag, die voor het eerst sinds 30 jaar in Schoorl wordt gehouden, behaalt een achttal dochters van Frans Adema 158 van ‘Groenhoven’ in de rubriek melkvaarzen de 1A prijs.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.