Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1966

1 juli
Avenhorn De heer C. J. Pronk begint, in navolging van wat in grote steden al enkele jaren de oplossing is voor het snel afvoeren van puin, met een container-centrale in West-Friesland.

10 juli
Burgemeester mr. H. J. Wytema opent op een zonnige zondag, in tegenwoordigheid van 4500 toeschouwers, de Alkmaarse wielerbaan aan de Terborchlaan waarvoor de wielervereniging ‘Alcmaria Victrix’ onder voorzitterschap van de heer N. Boschman, jarenlang heeft geijverd.

14 juli
Bij de oplevering van het nieuwe riolenstelsel in de binnenstad van Hoorn, biedt de aannemer de firma J. Ooms en Zonen een beplanting aan bij de Veliusbrug, compleet met bloembakken en zitbanken.

19 juli
In de Oosterpolder, groot 1700 ha. ten oosten van Hoorn hebben, na de vele regenbuien van de voorgaande dagen, vier mensen constant werk om het afval aan hout, plastic, flessen en blik bij het poldergemaal te verwijderen alvorens het gemaal aan de Willemsweg het water kan uitmalen in het IJsselmeer.

20 juli
Gedurende de oudhollandse marktdagen in Hoorn bespeelt de heer Dirk Jzn. Zwart in het middaguur het orgel van de Grote Kerk en herstelt hiermede een traditie uit de 17e eeuw toen de organist zijn conste in het orgelspelen liet horen aan de wandelende en luisterende burgers.

24 juli
De ‘Stichting Restauratie Slotkapel’ te Egmond aan de Hoef ziet, door het baldadig vernielen van de juist gerestaureerde kerkramen, haar werk, dat ƒ 50.000,- heeft gekost, te niet gedaan.

30 juli
Oosthuizen Tijdens een speciale uitvoering van het fanfarecorps ‘Andante’ onder leiding van de dirigent, de heer M. Molenaar, ontvangt de heer D. Uitentuis de ere-medaille in zilver van de Orde van Oranje-Nassau. Een feestmars zal zijn naam dragen. Sinds 1 augustus 1916 speelt de jubilaris mee in het fanfarecorps.

31 juli
Hoorn Het Apostolisch Genootschap, dat 80 leden telt, neemt het nieuwe centrum in de Hoogerbeetsstraat in gebruik. De afwerking van het gebouw, de tuin, het gebrandschilderd raam en de beplanting zijn door de leden zelf tot stand gebracht.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.