Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1966

1 april
Langedijk Op de koolveiling van de Noordermarktbond te Noord-Scharwoude wordt in de eerste drie maanden van 1966 een omzet van vijf miljoen gulden bereikt. In 1965 bedroeg de omzet over de. zelfde periode ruim twee miljoen en in 1964 nog geen twee miljoen.

2 april
Grosthuizen Het fanfarecorps ‘De Verwachting’ viert in café Jonker zijn zestig jarig bestaan; de heer H C. de Reus blaast vanaf de oprichting nog steeds zijn partij mee.

De Rijp Het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’ brengt met 200 leden een bezoek aan De Rijp, waar De Waag, het stadhuis, de kerk en het museum ‘Int Houten Huys’ bekeken worden.

5 april
De restauratie van kasteel Radboud te Medemblik, in 1287 op last van Floris V gebouwd, is voltooid. De restauratie duurde drie jaar en kostte ƒ 950.000,-. Architect was J. Holstein.

10 april
Het gedenkboek ‘Portret van de Beemster’, ter gelegenheid van het 350 jarig bestaan van de Beemster in 1962, is gereed gekomen.

16 april
Zwaag Pastoor A. J. M. van der Horst legt de eerste steen voor het bejaardentehuis in het uitbreidingsplan, en metselt daar een loden koker bij, inhoudende een oorkonde benevens de muntstukken van het koninkrijk.

18 april
† Mevr. M. Roos-Homan te Beemster, 77 jaar oud; getrouw bezoekster van de Westfriezendagen en schrijfster van korte stukjes in het Westfries onder het pseudoniem ‘maartje uit de Biemster’.

19 april
† Prof. dr. ir. J. Klopper te Zeist, 87 jaar oud; geboren te Enkhuizen, ere-doctor van de universiteit van Bandoeng, oud-curator van de Technische Hogeschool te Delft, lid van ‘Oud West-Friesland’ vanaf de oprichting.

22 april
Met een schilderijententoonstelling van de 82-jarige Henri ten Holt wordt in Bergen de kunstzaal op het Plein van het Kunstenaarscentrum Bergen in tegenwoordigheid van minister mr. M. Vrolijk geopend.

27 april
Te Venhuizen wordt de eerste steen gelegd voor het gezondheidscentrum van het Groene- en het Wit-Gele Kruis, waartoe dokter B. Oskam het initiatief nam.

29 april
In het raadhuis te Wervershoof ontvangen wethouder Th. Bijvoet en de heer S. Weel uit handen van burgemeester J. A. M. Reijnen een koninklijke onderscheiding voor hun vele functies in plaatselijke verenigingen.

Kolhorn In de vergadering van het bestuur van de polder Waard en Groet, onder leiding van dijkgraaf K. Breebaart, wordt de heer P. Pauw gehuldigd, die 40 jaar geleden molenaar werd in de oude ronde watermolen en later machinist van het elektrische gemaal.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

460. Hij heeft 't wild in de bienen (hij is erg gehaast, bv. in z'n werk). In z'n haast stroffelde (struikelde) ie over 'n steen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.