Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1966

5 februari
Oosthuizen In het centrum van de gemeente wordt het bejaardenhuis ‘De Seevanck’, waarvan de veertig bewoners uit de vier zeevangdorpen afkomstig zijn, geopend. Ontwerp van architect J. Rus Jr te Heiloo, de bouwkosten bedragen rond een miljoen gulden.

7 februari
† Mevr. N. Brander te Hoogkarspel, 73 jaar oud; vermaakt haar boerderij met 16 ha. land aan de Hervormde Kerk, haar kollektie oud-porcelein aan het Westfries Museum en de oude Westfriese munten aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen.

8 februari8 februari 1966, tekening: Maarten Oortwijn
De koe ‘Vrouwtje’ eigendom van de veehouder N. Klaver te St. Maartensbrug, heeft in zeven jaar zestien kalveren gebracht.

10 februari
Het archief van de familie Van Foreest van de Nijenburg te Heiloo is in bruikleen afgestaan aan het nieuwe gemeentearchief aan de Oudegracht te Alkmaar, alwaar het geïnventariseerd zal worden. De Nijenburg komt in het bezit van de vereniging tot behoud van Natuurmonumenten.

16 februari
Binnenwijzend In de voormalige zuivelfabriek ‘Eureka’ opent de Cebeco een mechanisatiebedrijf voor de verkoop van de landbouwmachines, benevens een garage met service-station.

17 februari
H.K.H. prinses Beatrix en de heer Claus van Amsberg laten hun a.s. huwelijk aantekenen op het gemeentehuis van Baarn.

19 februari
Bovenkarspel Het bestuur van de Westfriese Flora biedt op paleis Soestdijk een bloemen-bruidstaart aan van witte en rose hyacinten, benevens een tuinbeplanting voor kasteel Drakesteyn.

20 februari
Bij de wereldkampioenschappen op de schaats te Gotenburg in Zweden bezet Ard Schenk uit Anna Paulowna de tweede plaats. Kees Verkerk uit Puttershoek behaalt de wereldtitel.

† J. J. Dalenberg te De Rijp, 61 jaar oud; burgemeester van Graft en De Rijp.

28 februari
Met een receptie in de raadszaal neemt burgemeester A. Admiraal afscheid van Enkhuizen na een ambtsperiode van 16 jaar. Met ingang van 1 maart wordt hij burgemeester van Bussum.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.