Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » januari

Kroniek van West-Friesland - januari 1966

Eerder verschenen in West-Frieslands Oud en Nieuw, 34e bundel, pagina 129-141.
Uitgave: Historisch Genootschap "Oud West-Friesland", 1967.
Samengesteld door Mevr. C.N. Tuender-Nobel.

Kroniek van West-Friesland 4 januari
Venhuizen De heer Paulus Pieter Bakker viert in ‘Landman's Welvaren’ zijn zilveren jubileum als hoofdcontroleur-stamboekhouder van de rundveefokvereniging Venhuizen, waarvoor het fanfarecorps de jubilaris een serenade brengt.

10 januari
Het Westfries Museum te Hoorn, gesticht in 1878 door de burgemeester Mr. W. K. Baron van Dedem, werd in 1966 bezocht door 21676 bezoekers, dit zijn 6824 bezoekers meer dan in 1965, mede dank zij de oudhollandse markten en de belangstelling van de televisie voor de stad.

14 januari
† W. A. Porte te Beemster, 69 jaar oud; oud-hoofd der school te Midden-Beemster en mede-oprichter van het historisch genootschap Jan Adriaansz. Leeghwater.

19 januari
† A. Wiedijk te Barsingerhorn, 63 jaar oud; burgemeester aldaar, voorzitter van de Nederlandse Kolfbond en president-kerkvoogd van de Ned. Hervormde kerk.

23 januari
De Remonstrantse ‘Schuilkerk’ aan het Fnidsen te Alkmaar, daterend uit 1659, is na een algehele restauratie onder leiding van architect Y. Kok met een feestelijke kerkdienst door ds. A. M. van Peski weer in gebruik genomen. Een door glazenier Bogtman gebrandschilderd raam naast de preekstoel zal blijvend aan deze restauratie, die ƒ 300.000,- heeft gekost, herinneren.

29 januari
Het vierde boekje in de ‘Stolphoeve-reeks’, ‘Adelyn, bruin maagdelyn’, samengesteld door B. W. E. Veurman, een liederenbundel van Westfriese- en andere oude liederen, is met een zangmiddag onder leiding van Coby Schreijer in de Doelen te Hoorn geïntroduceerd.

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.