Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1965 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1965

1 juli
Warmenhuizen Burgemeester Nolet opent in de juist gerestaureerde hervormde kerk de tentoonstelling ‘Kunst rond de kerk van Warmenhuizen’, waarbij aan de schilder Jan van Scorel in het bijzonder aandacht is besteed.

1 juli
Te Akersloot wordt de vijfde ‘Liliade’ door burgemeester J. H. M. de Sonnaville gegpend; de expositie van lelies in vele variëteiten, die ieder jaar meer bezoekers trekt.

11 juli
Aan de Lageweg tussen Hoorn en Schellinkhout is met de aanleg van het eerste gedeelte van het Westfries industrieproject ‘Hoorn 80’, door mr. F. J. Kranenburg officieel begonnen, die als eerste in de raadzaal van Hoorn, de onderscheiding ontvangt: de Zilveren Hoorn op Voet.

20 juli
Aan de gemeentelijke Universiteit te Amsterdam behaalt de heer A. M. E. Grabowsky te Hoorn het doctoraal examen in de Deense taal; een studie waarmee pas begonnen werd na zijn pensionering in 1956 als hoofd van de openbare Ulo-school.

De heer K. de Boer te Wadway behaalt met een ‘Abraham’ de eerste prijs in de afdeling folklore van de bakkerswedstrijd voor Noord- en Zuid-Holland.

23 juli
De Israëlitische gemeente te Enkhuizen, sedert 1791 bijeenkomend in de synagoge aan de Havendijk, is opgeheven en samengevoegd met die in Alkmaar. De wetsrollen en het koperwerk gaan naar de in aanbouw zijnde synagogen te Zandvoort en in Buitenveldert (Amsterdam-Zuid).

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

22. Ik ben drie nachten te warskip geweest (te logeren). We krijgen vandaag twee warskippers (logés, logées).
Volksrijmpje:
Warskippers en vis
Bloiven maar drie dagen fris.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.