Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1965 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1965

2 juni
Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van de Christian Albrechts Universiteit te Kiel heeft de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen een ere-doctoraat verleend aan Professor J. P. Bakker, hoogleraar in de physische geografie, klimatologie en kartografie aan de Gemeente-universiteit van Amsterdam; betrokken bij het bodemonderzoek in West-Friesland.

7 juni7 juni 1965, tekening: Maarten Oortwijn
De stichting ‘De Drommedaris’ te Enkhuizen ontvangt ƒ 10.000,- subsidie van het Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk en is, na zes moeizame jaren, daarmee geheel schuldvrij geworden.

13 juni
Zesentwintig zangkoren van de Bond van Zangkoren in Noordland vieren met een concours te Den Burg op Texel het veertigjarig bestaan.

15 juni
† P. H. Ooms te Scharwoude, 51 jaar oud; wegenbouwer in West-Friesland, president-kerkvoogd en bestuurslid van vele verenigingen.

Grootebroek De staatssecretaris C. Egas opent het dorpshuis ‘'t Middelpunt’ met openbare leeszaal en bibliotheek. De kosten bedragen ƒ 250.000,-. De voorzitter van het stichtingsbestuur is de heer A. P. Boer.

16 juni
In het gebouw van het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland aan de Lingerzijde te Edam opent de Commissaris van de koningin mr. F. J. Kranenburg het laboratorium voor oppervlakte- en afvalwater-onderzoek. Sinds 1942 is het hoogheemraadschap al belast met de zorg voor de kwaliteit van de bodemwateren in een gebied van ruim 90.000 ha.

28 juni
Voor televisie en radio maken H.M. de Koningin en Z.K.H. de Prins vanuit paleis Soestdijk de verloving bekend van H.K.H. prinses Beatrix met de heer Claus von Amsberg, diplomaat te Bonn.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

632. Ik verskeurde (scheurde) m'n nieuwe mantel aan 'n spijker, ik was er beloord van (kapot, erg teleurgesteld).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.