Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1965 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1965

1 mei
Berkhout De heer G. Wierbos viert zijn 25-jarig jubileum als boerenwerkman bij de heer A. Nobel te Bobeldijk. In 1928 kwam de jubilaris uit Zuidwolde in Drente naar het ‘rijke’ Holland.

1 mei
Enkhuizen De heer A. Groen, oud-hoofd van de o.l. school aan de Kuipersdijk, wordt door de gemeenteraad benoemd tot ere-burger: voor zijn veelzijdige muzikale arbeid ten dienste van de gemeenschap gedurende meer dan 40 jaar.

5 mei
Heel West-Friesland viert de 20ste bevrijdingsdag, maar alleen Opperdoes versiert daarbij het hele dorp met vlaggen en kilometerslange slingers.

8 mei
De Rijp 300 jaar is de beurtvaartdienst op Amsterdam in handen geebleven van één familie. De Amsterdamse Binnenvaart Sociëteit biedt daarvoor de eigenaar, de heer S. Visser, een gedenksteen aan in de muur van het Waaggebouw; onthuld door burgemeester J. Dalenberg.

10 mei12 mei 1965, tekening: Maarten Oortwijn
De heer S. Schagen, eertijds wethouder van Beemster, wordt geïnstalleerd tot burgemeester van Oterleek en Stompetoren.

12 mei
Mr. F. J. Kranenburg, commmissaris van de koningin, opent te Enkhuizen het openluchtzwembad met bassinverwarming in het recreatiegebied ‘Enkhuizerzand’, de kosten bedragen ƒ 700.000,-.

17 mei
De 260 patiënten van het Centraal Ziekenhuis te Alkmaar verhuizen in enkele uren tijds onder leiding van Dr. J. H. Baay van het oude naar het nieuwe ziekenhuis aan de Wilhelminalaan.

18 mei
In hotel ‘De Doelen’ te Hoorn richt de eigenaar een schuttersmaaltijd aan met een menu en de kleding uit 1615, het Jaar dat het Sint Sebastiaansgilde het gebouw in gebruik nam, voor genodigden.

21 mei
In de tonee1competitie 1964-1965 van de NATU-afdeling Schagen behaalt de Rederijkerskamer ‘Kunst na Arbeid’ te Anna Paulowna de wisselbeker van de Schager Courant met het stuk: ‘De dood van een handelsreiziger’.

23 mei
De burgemeesters Commandeur en Kalb openen het openluchtbad ‘Het Molenbad’ tussen Wognum en Nibbixwoud; initiatief van de heer F. Spijkerman, kosten ƒ 270.000,-.

27 mei
Op Hemelsvaartsdag wordt in vijf plaatsen in Noordelijk Noord-Holland een kerkedag gehouden, waar hervormden, doopsgezinden, katholieken en gereformeerden samenkomen.

29 mei
Meer dan honderd zaadhandelaren bezoeken de laatste feestelijke zaadbeurs in het Park, daartoe uitgenodigd door de heer J. Pik te Hoorn. De zaterdagse beurs wordt verplaatst naar ‘De Roskam’.

30 mei
Op de grens van Hoogwoud en Opmeer is het openluchtzwembad ‘t Woudmeer’ ondanks de harde koude wind door de burgemeesters Breebaart en Komen onder grote belangstelling geopend; kosten ƒ 282.100,-; de tuinaanleg is van architect Boer uit Rotterdam.

31 mei
Alle dertien leerlingen van de hoogste klas van de lagere landbouwschool te Hoorn behalen het diploma handmelken. Voormelker is de heer P. Langedijk te Heerhugowaard.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

409. Wat is de soep fleeuw (flauw, niet hartig).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.