Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1965 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1965

1 maart
Te Nibbixwoud wordt door burgemeester Kalb de eerste steen geelegd voor het bejaardencentrum ‘De Hoge Weide’.

10 maart
De heren J. Blaauboer, Tj. Postumus en J. de Vries uit Winkel komen bij een ongeluk in een sportvliegtuig in eigen gemeente om het leven.

† J. v. d. Laan te Blokker, 61 jaar oud; de ‘Abraham’-bakker van West-Friesland.

Voor televisie en radio maken H.M. Koningin Juliana en Z.K.H. Prins Bernhard de verloving bekend van H.K.H. Prinses Margriet met de heer Pieter van Vollenhoven uit Schiedam. Beide studeren aan de Leidse Universiteit.

11 maart
† C. Krak te Alkmaar, 60 jaar oud; Technisch directeur van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen, voordien directeur van de Alkmaarsche Courant.

20 maart
In café ‘De Posthoorn’ te Waarland brengt de dorpsveiling, onder leiding van de afslager J. Wokke te Limmen, ƒ 17.028,- op voor de bouw van het te stichten dorpshuis.

22 maart
Bergen De Nederlandse Aardolie-Maatschappij te Den Haag boort gas aan bij de Heerenweg, ten zuiden van ‘de Fransman’. Op tal van plaatsen in West-Friesland worden, door verschillende maatschappijen, boringen verricht.

Blokker De firma Konst & Van Polen sloopt het uit 1908 daterende klooster ‘Betlehem’, destijds geleid door zusters van Huize ‘De Voorzienigheid’ uit Amsterdam.

31 maart
Met de afbraak van de herv. kerk te Veenhuizen, gebouwd in 1862 en waarin zich de graftombe bevindt van Reinout van Brederode van Veenhuizen uit 1633, is een begin gemaakt.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

378. Moeder is meestal de hele morgen in de keuken aan 't steuren (koken) en aan 't stùdderen (werken en eten bereiden). Ze bestùddert (bestuurt, beheert) trouwens haar hele huishouden goed.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.