Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1965 » januari

Kroniek van West-Friesland - januari 1965

Eerder verschenen in West-Frieslands Oud en Nieuw, 33e bundel, pagina 154-165.
Uitgave: Historisch Genootschap "Oud West-Friesland", 1966.
Samengesteld door Mevr. C.N. Tuender-Nobel.

Kroniek van West-Friesland 2 januari
Enkhuizen Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps viert met een receptie in de Kolfbaan zijn 75-jarig bestaan. Geschenk van de burgerij ƒ 3500,- en van het Anjerfonds ƒ 500,-.

3 januari
† W. Ydo te Bergen, 77 jaar oud; kunstschilder, die lange tijd in Hoorn werkte.

8 januari
Medemblik Het pand Oosterhaven 40 uit het begin van de 17e eeuw is door architect Varwijk, in opdracht van de eigenaar, gerestaureerd en van pakhuis tot woonhuis verbouwd.

13 januari
De heer D. Mol te Wijdenes ontvangt een zilveren beker met inscriptie en een zilveren roomstel tijdens een bijeenkomst rondom koe Dirkje, die in 16 jaar 100.000 kg. melk heeft geproduceerd.

16 januari
Dokter J. Barnhoorn neemt na een huisartspraktijk van 42 jaar in Zwaag en Blokker met een receptie in Café Dekker afscheid; voor zijn werk ten dienste van kerk en samenleving wordt hij benoemd tot ridder in de Orde van Gregorius de Grote en tot ere-burger van de gemeente Blokker.

17 januari
† M. J. H. Raat te Zeist, 72 jaar oud; burgemeester te Wervershoof van 1923-1957, eertijds lid van de Commissie voor landelijk schoon van ons genootschap; begraven te Wervershoof.

18 januari
Aan de Berkhouterweg te Hoorn wordt de Westfriese Werkplaats, waar minder-valide arbeiders uit geheel West-Friesland volwaardig werk verrichten, geopend; opgericht in de Boterhal op het Kerkplein in 1954. Voorzitter van de Stichting is burgemeester H. Warners van Oudendijk.

20 januari
Bij het 125-jarig bestaan van de houthandel G. A. Conijn & Zoon aan de Frieseweg te Alkmaar ontvangen 1700 relaties het boek ‘Dit land boven het IJ’ uit de Stolphoeve-reeks ten geschenke.

27 januari
Hoogkarspel Ten bate van de nieuwe hervormde kerk, de kleuterschool en het gemeenschapshuis brengt de dorpsveiling ‘Drie in één’ ƒ 10.502,- op.

29 januari
Hoorn Het instituut voor Veevoeder-onderzoek – het vroegere landbouwproefstation aan het Keern – bestaat 75 jaar; dr. L. C. T. Schey heeft er van 1900 tot 1938 als zuivelconsulent pioniersarbeid verricht.

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.