Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1964 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1964

1 oktober
Burgemeester Elmers opent de nieuwe openbare kleuterschool ‘De Kwekkelaar’ te Sijbekarspel, waar kinderen van verschillende gezindten eendrachtig zijn verenigd; ontworpen door architect R. Baas.

4 oktober
In de Kapelkerk aan de Laat te Alkmaar wordt ds P. J. de Geeter bevestigd tot provinciaal predikant der Ned. Herv. Kerk in NoordHolland.

15 oktober
In het raadhuis van Opperdoes is het Christelijk bejaardentehuis ‘Almere’ door ds H. van der Schaaf geopend; architect is de heer J. Grimstra uit Bolsward.

18 oktober
Met een feestelijke dienst onder leiding van ds M. B. Blom neemt de Ned. Herv. gemeente van Obdam het gerestaureerde kerkje uit 1882, plaats biedend aan 40 kerkgangers, weer in gebruik. De torenspits is met rood koper bedekt.

19 oktober
Te Hoorn slaat dokter A. de Ronde de eerste paal voor het streekziekenhuis, dat zal verrijzen aan de Provinciale- en Holenweg.

29 oktober
Mr F. J. Kranenburg opent het nieuwe gebouwencomplex van de U.T.S. aan de Van der Heemstraat te Alkmaar; architect ir C. Keesman, gevelversieringen van de kunstenaars Jaap Min en Gerrit van der Leede.

30 oktober
Bij Koninklijk Besluit is drs G. J. Glijnis uit Gouda benoemd tot burgemeester van Zijpe.

31 oktober
De gymnastiekvereniging ‘Steeds Voorwaarts’ te Abbekerk viert in het dorpshuis ‘De Nieuwe Haven’ haar 50-jarig bestaan. De oudvoorzitter, de heer V. Bobeldijk ontvangt de gouden ere-medaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau.
De rederijkerskamer ‘De Eendracht’ te Hauwert viert met de komedie ‘Chips’ van R. Veenstra het 100-jarig bestaan. De oudste reüniste was de 94-jarige mevr. Neeltje Schermer-Druif.

 


Hé, is dat Westfries?

460. Hij heeft 't wild in de bienen (hij is erg gehaast, bv. in z'n werk). In z'n haast stroffelde (struikelde) ie over 'n steen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.