Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1964 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1964

1 augustus
In Hoorn viert het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’ zijn veertigjarig bestaan met een Westfriezendag, die door 500 leden wordt bijgewoond, waaronder elf die van de oprichting af lid zijn. Hoogtepunt was de kostuumshow uit het Openluchtmuseum in de Noorderkerk. In de Parkzaal wordt het feest besloten met het cabaret Alderand uit Hauwert en met bal na.

3 augustus
Voor de eerste maal is er op de 36ste veetentoonstelling te Opmeer een keuring van Shetlandse pony's.

4 augustus
De heer W. Malchielse te Berkhout ontvangt bij zijn 40-jarig jubileum als postbode de gouden ster op het uniform.

Hoorn en Zwaag bereiken overeenstemming inzake de grenswijziging. Zwaag zal 125 ha afstaan ten noorden van de Nieuwe weg benevens de 387 bewoners van ‘Avondlicht’.

9 augustus
Onder grote belangstelling viert deken P. L. C. H. van der Meer zijn 50-jarig priesterschap, waarvan 25 jaren in Hoorn. De jubilaris is ere-kanunnik van het kapittel van het bisdom Haarlem.

14 augustus
De boerderij Akkerendam, één van de oudste boerderijen in de Slootwaardpolder onder Harenkarspel, is door brand verwoest. Het boerenhuis was een sieraad in het landschap.

16 augustus
Ds M. W. S. Cramer neemt na een ambtsbediening van vier jaar afscheid van de gemeente Aartswoud en Hoogwoud, wegens vertrek naar Ruinen. In 1962 nam de scheidende predikant het initiatief tot restauratie van de kerk te Hoogwoud, die nu reeds in uitvoering is.

Burgemeester Groot van Hoogkarspel opent op zondagmiddag onder grote belangstelling het nieuwe sportpark.

19 augustus19 augustus 1964, tekening: Maarten Oortwijn
De laatste van de acht oudhollandse markten te Hoorn, die een groot succes zijn geworden, treft slecht weer, maar trekt toch veel toeristen.

20 augustus
Pastoor N. Hoek in Den Helder is door Mgr. van Doodewaard, bisschop van Haarlem, benoemd tot pastoor van Ooster-Blokker.

Mr F. J. Kranenburg heit de eerste van de 980 palen in de grond voor het waterwinningsstation van het Prov. Waterleidingbedrijf bij de Fluithoek te Andijk.

27 augustus
Op de laatste en warmste folkloristische marktdag te Schagen heeft de verkoop van drinkglazen met de afbeelding van de kerk van Warmenhuizen, ten behoeve van de restauratie, ƒ 1800,- opgeleverd.

31 augustus
Wegens zijn benoeming tot gewoon hoogleraar te Wageningen legt prof. A. M. Frens zijn functie van directeur van het Instituut voor Veevoedingsonderzoek te Hoorn neer. Hij was daaraan sedert 1932 verbonden.

Na een ambtsperiode van bijna 30 jaar neemt burgemeester mr D. Breebaart van Zijpe afscheid. In de raadzaal voeren 27 sprekers het woord.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

573. M'n ouwe bromfiets moet opgeruimd worden. Elke dag zit ik er aan te madderen of: medderen (knoeien, klungelen, inspannend werken).
Dat gemadder moet nu 'ns uit zijn (dat moeilijke werk).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.