Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1964 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1964

3 juli
In de aula van het Westfries lyceum neemt de conrector, de heer J. van Dijk na 34 jaren als leraar te hebben gewerkt in Hoorn, afscheid.

4 juli4 juli 1964, tekening: Maarten Oortwijn
Bij zijn afscheid als hoofd van de openbare school te Nieuwe Niedorp ontvangt de heer T. Oepkes van de leerlingen de naam voor zijn nieuwe bungalow ‘Voor Anker’, aldaar, in smeedijzeren letters.

De heer A. Visser neemt na een diensttijd van 37 jaar met een receptie in het Murmellius-gymnasium afscheid als geschiedenisleraar. Hij ontvangt de zilveren penning van de stad Alkmaar. Geschenk van de leerlingen: een reis naar Griekenland.

12 juli
Te Julianadorp ontvangt de heer J. Henderikx de zilveren plaquette verbonden aan het ereburgerschap van Den Helder bij zijn afscheid als directeur van de land- en tuinbouwschool, mede voor zijn jarenlange arbeid ten dienste van de dorpsgemeenschap.

21 juli
Te Hoogwoud verschijnt de gemeentegids.
In de winkelgalerij op het Plein te Bergen opent minister Bot de verkoop- en expositieruimte van het ‘Kunstenaars Centrum Bergen’.

23 juli
Het Westfries Museum te Hoorn boekt in 1963 een record van 14918 bezoekers, waarvan 20% buitenlanders.

25 juli
Bij zijn afscheid van Wervershoof en vertrek naar Rosmalen ontvangt burgemeester J. C. Molenaar van het gemeentepersoneel o.a. de 31ste bundel van het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’.

29 juli
Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’ geven de Verenigde Noordhollandse Dagbladen een feestkrant als bijlage uit met een tekening in kleuren van Maarten Oortwijn op het voorblad.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

573. M'n ouwe bromfiets moet opgeruimd worden. Elke dag zit ik er aan te madderen of: medderen (knoeien, klungelen, inspannend werken).
Dat gemadder moet nu 'ns uit zijn (dat moeilijke werk).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.