Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1964 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1964

1 mei
Ds J. H. Klein Wassink ontvangt het officierskruis van de Orde van Oranje Nassau bij zijn afscheid als predikant in algemene dienst en voorzitter van het Provinciaal Bureau van de Ned. Herv. Kerk te Alkmaar.

4 mei
Aan de Bootsgezellenweg te Westwoud wordt het nieuwe wijkgebouw voor de openbare gezondheidszorg door burgemeester Essing geopend; gebouwd door de plaatselijke aannemers Bot en Veerman.

9 mei
Enkhuizen De laatste van de drie grote veerboten, die tientallen jaren de verbinding met Staveren onderhielden, het stoomschip R. van Hasselt, verlaat voorgoed de haven om in Antwerpen als rondvaartboot dienst te doen.

11 mei
Op deze ochtend maakt in de stal van Reier Bakker te Venhuizen de koe Marie 31 de 100.000 kg melk vol. Met de voltallige familie Bakker zaten ook vooraanstaande figuren uit de zuivel- en veeteeltwereld aan de feestelijke Westfriese koffiemaaltijd aan.

14 mei
De Coöp. Land-, Tuinbouw- en Marktvereniging ‘Avenhorn en Omstreken’ viert haar 50-jarig bestaan; opgericht door toedoen van het hoofd der school de heer D. H. Prins.

22 mei22 mei 1964, tekening: Maarten Oortwijn
De hardstenen grenspaal uit het jaar 1740 bij de Barnebrug tussen Alkmaar en Bergen, met het wapen van Alkmaar en dat van de heren van Nassau-Bergen is spoorloos verdwenen.

30 mei
Het historisch-economisch Archief te Amsterdam viert in de raadzaal van Hoorn zijn gouden jubileum. Mr Chr. P. van Eeghen, mede-oprichter, belichtte de initiatiefnemer, wijlen professor mr N. M. Posthumus.

Alkmaar De harddraverij-vereniging ‘Vooruit’ bestaat 25 jaar. Alkmaar neemt de vierde plaats in den lande in wat de draafsport betreft.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

400. Die twee oudjes kunnen leuk koetelen (met elkaar hun huishoudelijke bezigheden, enz. doen). We laten ze maar wat koetelen (begaan, hun gang gaan, zonder ons ermee te bemoeien).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.