Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1964 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1964

3 maart
Feestelijk afscheid van de heer C. Kieft als hoofd van de openbare school te Zwaag, na een ambtsperiode van 27 jaar.

5 maart
Te Grotebroek opent dr A. Pieron, inspecteur van de Volksgezondheid, het nieuwe wijkgebouw voor de openbare gezondheidszorg aan de Remise.

12 maart
† J. Brander te Vlissingen, 84 jaar oud; geboren te Hoogkarspel, medeoprichter van het Historisch Genootschap ‘Oud West-Friesland’. Schrijver o.a. van boeken over de eilanden Jan Mayen en Tristan Da Cunha.
In Nieuw-Bovenkarspel wordt het Wijkgebouw voor de openbare gezondheidszorg door mr A. Takx geopend.

13 maart
† A. Middelbeek te Warder, 57 jaar oud; bestuurslid van het Witte en Rode Kruis, benevens van vele culturele verenigingen ter plaatse.

17 maart
Het bestuur van het waterschap ‘Beemster’ neemt het nieuwe polderhuis in gebruik, waartoe de voormalige pastorie van de Ned. Herv. Kerk te Midden-Beemster is verbouwd.

20 maart
Het Gemeentehuis te Twisk wordt feestelijk geopend. Het gebouw werd in 1889 gebouwd als bewaarschool met onderwijzerswoning.

21 maart
Het dorpsboelhuis van Berkhout-Bobeldijk brengt ƒ 6100,- op. Het geld wordt verdeeld onder de plaatselijke sociale en culturele verenigingen.

24 maart
In de recreatiezaal van ‘Aurora’ te Opmeer neemt de heer A. de Graaf, oud-directeur van de inmiddels opgeheven melkfabriek ‘De Goede Verwachting’ te Bobeldijk, afscheid. Hij ontvangt een auto als geschenk.

25 maart
In Café ‘De Zeven Groene Bomen’ te Binnenwijzend neemt de heer J. Zwarekant afscheid van de openbare school te Westwoud na een ambtsperiode van 34 jaar.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

403. Joos (mensen), komen jullie te konkelen (schaften, te ± 10 uur in de voormiddag 'n rustpauze onder 't werk, waarin 'n kop koffie door de baas wordt aangeboden).
Opm.: 'Konkelen' is wel Ned. maar betekent dan knoeien, knoeierijen plegen, kuipen, intrigeren, kwaadspreken, bv.: Door konkelen achter onze rug hebben ze ons die mooie betrekking afgesnoept.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.