Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1962 » september

Kroniek van West-Friesland - september 1962

2 september
Bij rioleringswerkzaamheden te Akersloot zijn muurresten blootgelegd uit de middeleeuwen van de woonstede van de Heren van Akersloot.

4 september
Installatie van nieuwe adelborsten Kon. Instituut voor de Marine te Willemsoord.

6 september
Beëdiging van nieuwe marine-officieren te Willemsoord.
Ter gelegenheid van de Beemster feesten van 2-9 september wordt door de oud-Beemsternaren een zonnewijzer aangeboden en onthuld in de tuin van de voormalige pastorie, die tot polderhuis wordt verbouwd.

9 september
Huize ‘Betje Wolff’ 25 jaar museum in Midden-Beemster. Doelstelling is: het bewaren, verzamelen en beschrijven van alles wat betrekking heeft op het boerenbedrijf en leven in de Beemster en omgeving.

13 september
De eerste woning in Nieuw Den Helder-Oost van een plan dat 658 marine-woningen omvat, wordt aan de bewoner, korporaal-schrijver K. van Riet overgedragen.

20-23 september
Feest ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de polder de Wogmeer; eerste eigenaar Jhr. Jacob van Wassenaar van Duivenvoorde, Heer van Obdam en Hensbroek in 1607.

23 september
Hoogtepunt van de Wogmeer-feesten: opening van de nieuwe weg tussen Hensbroek en de Wogmeer, waardoor de afstand met 3,5 km bekort is.

26 september
† P. Blauw te Heer Hugowaard; 81 jaar oud. Oud-voorzitter en oprichter van de Rundveefokvereniging te Heer Hugowaard; oud-voorzitter van de afdeling Holl. Mij. voor Landbouw.

29 september
Burgemeester E. J. Diepenveen neemt afscheid van de gemeente Avenhorn na een ambtsperiode van bijna 25 jaar; geschenk van de burgerij: een televisietoestel.
Burgemeester H. Schelhaas neemt afscheid van de gemeente Langendijk met een receptie in de groenteveiling; geschenk van de burgerij: een Fiat 1500 (4-persoons auto).
Te Alkmaar is het uit het midden van de 16e eeuw daterende pand aan de Achterdam met fraaie tuitgevel gerestaureerd.

« augustus | oktober »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.