Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1962 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1962

3 juni
† Jac. Kroonenburg te Sint Pancras, 84 jaar oud; burgemeester aldaar van 1911-1947.

6 juni
Het gerestaureerde openluchttheater ‘De Paddestoel’ in het natuurreservaat ‘De Donkere Duinen’ bij Den Helder wordt door het gemeentebestuur in exploitatie overgedragen aan de C.V. Midget Golfbaan.

7 juni
Te Enkhuizen wordt het vernieuwde station feestelijk geopend door Ir. Boersma, districts-ingenieur van de Ned. Spoorwegen.

8 juni
Nieuwe route Den Helder-Texel v.v. geeft de ‘T.E.S.O’ de mogelijkheid om 10 maal per dag te varen. De vaarafstand is verkort van 11 km (Den Helder-Oudeschild) tot 4,5 km (Den Helder-'t Horntje).

9 juni
Te Twisk wordt een streekdag gehouden met wedstrijden van de zes rijverenigingen en de drie ponyclubs uit de kop van Noord-Holland; uitgenodigd door de Koggeruiters, de plaatselijke rijvereniging.

21 juni
Tentoonstelling over de historie van het Slot en de Abdij van Egmond in de Slotkapel te Egmond aan de Hoef geopend.

22 juni
Dr. H. J. M. Hofstede, 32 jaar voorzitter van de Sociale Raad te Alkmaar, legt functie neer en ontvangt de zilveren erepenning van de stad.

29 juni
Te Hoorn is het anker, afkomstig van het V.O.C.-schip ‘De Zijpe’ na een restauratie van twee jaar weer op de oude plaats in het plantsoen tegenover het station teruggekeerd.

30 juni
Te Hoogwoud wordt de restauratie voltooid van de boerderij uit 1671, eigendom van de familie Glas. Architect D. Fleddérus. Het Hist. Gen. ‘Oud West-Friesland’ verleende financiële steun.
Te Hippolytushoef wordt de molen aan de Koningsweg overgedragen aan de stichting ‘Oud Wieringen’; restauratie is verzekerd. Te Grosthuizen koopt de heer D. Schuytemaker van de kerkvoogdij het koperen haantje van de toren van de afgebroken Ned. Herv. kerk; gebouwd in het jaar 1870.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.