Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1962 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1962

1 mei
Burgemeester A. Admiraal te Enkhuizen viert zijn 12½-jarig ambtsjubileum.
Opening van de nieuwe kolfbaan te Oudkarspel door burgemeester A. Wiedijk van Barsingerhorn, algemeen voorzitter van de Ned. Kolfbond. Reeds in het jaar 1300 werd deze sport hier beoefend

2 mei
Burgemeester Mr. G. D. Rehorst heit de eerste paal voor het nieuwe gebouw van de Rotterdamse Bank aan de Beatrixstraat in Den Helder.

5 mei
Bloemenfeest te Breezand; de bloemenmozaïeken trokken duizenden bezoekers. 1150 personen uit de hele kop van Noord-Holland liepen mee in de wandeltocht.

9 mei
In het defilé te Haarlem voor het Koninklijk gezin ter gelegenheid van de zilveren bruiloft van Koningin Juliana en Prins Bernard reden mee: twee speelwagens, twee boerenwagens, vijf sjeezen bespannen met paarden van de Koggeruiters. Voorts waren er o.m. de dansgroepen uit de Schermer, Wieringerwaard, Wijdenes en Midwoud.

14 mei
Culturele avond aangeboden door het gemeentebestuur van Den Helder aan alle besturen van verenigingen en verzorgd door stadgenoten uit de verschillende facetten van de amateuristische kunstbeoefening in de aula van het gemeentelijk lyceum.

15 mei
Te Heiloo wordt het R.K. Bejaardentehuis ‘Overkerck’ door Burgemeester J. A. Pesman geopend; architecten A. Ham en W. J. Schaling.

17 mei
Jubileumconcert van het Hoornse Kamerkoor in het Westfries museum ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan; de leden in Westfries costuum van nieuwe stoffen vervaardigd en de dames met de kap op.

18-19 mei
Jaarfeest van de Nederlandse Tafelronde in Den Helder, in 't Huis ‘Tijdtverdrijf’.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.