Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1962 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1962

1 april
Leendert Nieman, smid; 75 jaar geleden in de smidse van zijn vader begonnen aan de Breedstraat te Enkhuizen; de ereburger van de stad smeedt nu sierwerk en deursloten.

2 april
Bij de Noorderpoort te Enkhuizen wordt een 17de eeuws kanon van een Oostindievaarder geplaatst op een rolpaard (houten wagentje met kleine wielen). Het kanon is bij grondwerk in de Hoogstraat opgegraven.

9 april
Den Helder: de heer W. H. Dudok van Heel, verbonden aan het Nederl. Inst. voor Onderzoek der Zee, promoveert te Utrecht tot doctor in de wiskunde en natuurwetenschappen op een proefschrift getiteld ‘Geluid en Walvissen’ (Sound and Cetacea).

13 april
De heer Jac. Laan te Venhuizen 25 jaar voorzitter van het Waterschap ‘De Drieban’, het nieuwe polderhuis in het gerestaureerde raadhuisje te Hem en de voorbereiding voor de a.s. ruilverkaveling de belangrijkste werken uit deze periode.

14 april
Burgemeester Mr. G. D. Rehorst opent het nieuwe Textielbedrijf ‘Tricolux’ op het Helderse Industrieterrein.

16 april
De heer Kees Gouwenberg uit Slootdorp, leerling van de hogere Zeevaartschool in Den Helder, ontvangt de ‘De Hoop-kijker’ als de bestgeslaagde eindexamen-candidaat van de zeevaartscholen in Nederland. De kijker wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door het College Zeemanshoop te Amsterdam.

24 april
In Den Helder wordt als een der eerste gemeenten in Nederland een zelfbedieningswasserij ‘Automex’ geopend.

30 april
De heer R. P. Goettsch te Schoorl, oud-leraar aan de R.H.B.S. te Alkmaar en bestuurslid van ‘Oud West-Friesland’, Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

De heer Jb. Kistemaker te Egmond, oud-directeur en oprichter van de N.A.C.O., geboren te Berkhout: Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

409. Wat is de soep fleeuw (flauw, niet hartig).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.