Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Boeken » Hé, is dat Westfries? » Pagina 12

Brief van Neel van Hoogwoud aan haar zuster Afie in Kalverdijk

Beste Afie, M'n man is net even 't land uit. Ik dacht zo, nou kan ik Afie 'ns schrijven. Hij mocht van dokter eigenlijk nog wel niet in buiten in de koud, maar evengoed ging-ie. Hij heeft pas de geling gehad en nou heeft-ie weer een zware verkouwenis. Maar ik zeg er maar niet veel van, want hij is nog al een kortkop en daarom erger ik me maar overstil. Maar ja, al komt-ie straks thuis dan zal ik me wel moeilijk stilhouden kunnen.
Ons Tinie is vandaag bij Aaltje Ursem te werk en dan is ze nog twee dagen in de week te help bij Guurtje van Klaas Dam. Ze hebben 'r graag, want ze is reddig en slachtig. Nou, ik stop met schrijven, want ik moet de aardappelen overdoen. Vanochtend heb ik m'n hand nog verbrand. Dat is lastig, maar je kunt niet overal over janken. O ja, een zondag meende ik met de bus naar tante Marie Schilder in Spierdijk te gaan, maar laat onze klok nou tien minuten op achter wezen! Ik liep nog hard, de appelen voor tante Marie vlogen m'n tas uit, maar de bus was weg. Een beunhaasje van de oudte van ons Kees had de appelen opgezocht en hij gaf ze pittig terug.
M'n man was te voetballen. Dat-ie thuis kwam, zat ik dus weer in 't hoekje. We hebben maar een fris kopje gedaan. Ik hoorde van Dieuw van Diepen dat je een nieuwe mantel hebt. Ik ben erg nieuwsgierig. Hoentje is 't? Je zult er wel helemaal mee uit de kennis wezen. - Nou schei 'k er toch uit, hoor!

Tot ziens,

Je zus Neel

N.B. In bovenstaande brief gebruikt Neel - zoals in het voorbericht vermeld - een dertigtal Westfriesismen!

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.