Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Westfries Genootschap » 't Vierkant » 2017 » Nummer 1 » Pagina 20

Verscholen in Westfriesland

Bij de leden van het Westfries Genootschap staan de meeste toeristische trekpleisters wel op het netvlies gegrift: de Hoofdtoren in Hoorn, kasteel Radboud in Medemblik, de haven van Enkhuizen, de markt in Schagen, de veiling in Broek op Langedijk, de beschermde dorpsgezichten van Twisk en Kolhorn. Maar er zijn ook veel verborgen schatten in onze regio. In het Vierkant besteden we aandacht aan deze mooie plekjes. Dat gebeurt met een afbeelding, want een foto zegt meer dan duizend woorden!
Daarbij aan u de vraag waar deze foto is gemaakt. Stuur binnen 14 dagen uw antwoord naar het secretariaat. Dat kan per mail of per post. Zie voor de gegevens pagina 2. Onder de goede inzenders wordt een Westfriese prijs verloot!

De foto in het vorige Vierkant was genomen vanuit een luchtballon. Te zien was de molen van Hensbroek, aan het Oudelandsdijkje 7 in Hensbroek, gelegen aan de ringvaart van Heerhugowaard. Op de achtergrond de kassen van Dekker Chrysanten. Uit de vele goede inzenders is een winnaar getrokken. N. de Waard-Bos uit Koedijk heeft inmiddels de prijs toegestuurd gekregen.

Waar is dit? (foto Joop Schouten)

 

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.