Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Delen
:RSS

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1985 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1985

1 augustus
Hobrede. De openbare lagere school 'De Bonte Rafel' gaat dicht. Er zijn te weinig leerlingen.

2 augustus
Hoogkarspel. Huisarts F.C. Wolfs wordt na 24 jaar door zijn patiënten zeer hartelijk uitgeluid. 'De eerste jaren waren 't mooist. Toen deed ik alles nog zelf: kiezen trekken, bevallingen'. Rolf Schure neemt de praktijk over.

5 augustus
Opmeer. De 77e editie van de eerste-maandag-van-augustus-manifestatie wordt voortijdig beëindigd. Bijna 60 mm. regenwater in de voorgaande drie dagen en windkracht 9, die regengordijnen over het concoursterrein jaagt, zijn te veel. De veiligheid van dieren en mensen kan in 'deze bak met prut' om kwart voor twaalf niet langer worden gegarandeerd. Aris Appel neemt kort hierna de voorzittershamer van Piet Roele over.

17 augustus
Wognum. De bewoners van deze gemeente ontvangen van het weekblad 'Margriet' de 'Gouden Margriet'. Zij krijgen deze onderscheiding voor hun inzet voor de familie Scelso. Dit gezin dreigt het land te worden uitgezet en teruggezonden te worden naar Argentinië waar hun leven in gevaar is. Pas in februari 1985 kan in Wognum de vlag uit.

25 augustus
Enkhuizen. Pastor W. Appelman – 61 – neemt afscheid van zijn parochianen. Hij wil het wat kalmer aan gaan doen en heeft gekozen voor een kleinere parochie en gaat nu naar Warmenhuizen. Hij wordt opgevolgd door pastor P. Spierings.

26 augustus
Spanbroek. De Bonifatiuskerk bestaat 75 jaar. Reden om een festival met allerlei aktiviteiten op touw te zetten t.b.v. het restauratiefonds. De kerken hier zijn zeker 'puur sleets', want dit is de vierde al, de eerste drie stamden uit resp. 1824, 1854 en 1872. De huidige dateert uit 1910 en kostte toen ƒ 67.899,-.

« juli | september »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.